Online activiteiten met impact

Online academie:
Dé online manier om leden
professioneel te ontwikkelen!
- Laat leden profiteren van uw online activiteiten
- Visie op professionaliseren
- De voordelen van online kennis
- Online kennisplatform voor online skills
- De leervormen
- Eigen content
- Hoe doen we dit samen?
21st century skills voor verenigingen en organisaties
Ontwikkel uw eigen verenigingsacademie
Kennisuitwisseling en de professionele ontwikkeling van leden zijn belangrijke waarden van uw organisatie. Geef met MOS invulling aan die behoefte met online kennisaanbod. Samen ontwikkelen we een kennispakket dat aansluit bij uw kernwaarden en de behoefte van uw leden.

Visie op professionaliseren
De vereniging als professionaliseringspartner

Het is onze ambitie om bij te dragen aan de continue ontwikkeling van verenigingen en hun leden. We willen verenigingen in staat stellen om een waardevol aanbod te ontwikkelen op een makkelijke manier, zodat leden optimaal worden gestimuleerd en gefaciliteerd in hun professionele ontwikkeling.
De voordelen van online kennis
Online kennis is onmisbaar geworden omdat we gewend zijn geraakt om thuis te werken.
We hebben de afgelopen tijd een aantal redenen van onze verenigingen gehoord, waarom zij graag een online kennisplatform willen ontwikkelen. Zeven redenen om voor e-learning te kiezen:
✓ online trainingen zijn 24/7 beschikbaar
✓ meer focus bij online kennis. Leren en lezen als het uitkomt geeft 40% meer rendement
✓ online informatie zorgt voor een hogere betrokkenheid en arbeidsproductiviteit
✓ geïnspireerd en gemotiveerd raken door nieuwe inzichten
✓ altijd actueel
✓ 89% van de hoger opgeleiden willen zichzelf blijven ontwikkelen en prikkelen
✓ Groei=leuk
✓ Geen reiskosten en reistijd

Online kennisplatform voor online skills
De content van uw online kennisplatform of academie bepalen wij samen met u. Samen met onze experts ontwikkelt u een aanbod van hoge kwaliteit. De keuze is aan u.
Een online kennisplatform biedt toegankelijke informatie in verschillende vormen, zoals webinars, podcasts, talkshows met interessante discussies, e-learnings en handige essentials die op ieder moment naar keuze gebruikt kan worden.
Het kennisplatform is een opslag voor interessante online activiteiten en een archief vol met waardevolle (verenigings)zaken, zoals ledenvergaderingen, interviews, beeldmateriaal en (interactieve) video’s.

De leervormen
Informatie overbrengen kan op verschillende manieren
E-learning
Leer op uw gemak over een onderwerp met de interactieve e-learningmodules. Maak oefeningen, bekijk de video’s en leer van voorbeelden uit de praktijk.
Webinars
Blijf op de hoogte van de actuele onderwerpen. In de live-uitzending vertelt een expert je binnen een half uur alle belangrijke highlights. Volg live een webinar of kijk hem later terug!
ALV online
Een ALV online is een efficiënte manier om de nodige beslissingen binnen uw vereniging te nemen. U zet de nodig de stukken in het ledendeel online en verzamelt meningen en vragen.
Essentials
Supersnel belangrijke kennis opdoen met één van deze micro-cursussen, zodat je binnen enkele minuten de essentie van een bepaald onderdeel leert. Essentials zijn er in verschillende vormen zoals: tekst, video’s, links, bestanden, een toets en zelfs contactgegevens van experts.
Podcasts
Luister onderweg, tijdens een wandeling of werk naar een learning podcast. Een toegankelijke manier om stof op te nemen. Het fijne aan een podcast is dat deze op elk moment en overal te beluisteren zijn.

Eigen content
Iedere vereniging is uniek!
In uw online academie kunt u gemakkelijk eigen e-learnings maken en beschikbaar stellen. Ook verenigingsspecifieke informatie zoals bepaalde protocollen of een onboarding voor nieuwe leden, kan via uw verenigingsportal gefaciliteerd worden.
Co-creatie
Sla de handen inéén en maak gebruik van onze didactische kennis en contentskills. Op basis van uw specifieke leer- en ontwikkeldoelen geven we samen met u vorm aan uw kennisplatform. De content wordt op maat gemaakt, waarbij u de inhoud aanlevert en wij die inhoud didactisch vormgeven.

Hoe doen we dit samen?
Wij geloven in de kracht van samenwerking, ook wel co-creatie genoemd. We stellen een team samen waarin we de krachten en mensen bundelen. Samen denken wij na over de doelen, de inhoud, de vormgeving, de implementatie en het daadwerkelijke gebruik van de leeromgeving, middels het 5-stappenplan: